Hkk: Omdöme om ert arbete
Bedömning av ditt praktiska arbete
1.a. Vad har du lagat
1.b. Vem arbetade du med?
2. Hur blev måltiden när det gäller smak, utseende, konsistens? (Förklara!)
3. Arbetsprocessen:
a. Hur fungerade samarbetet i köket? (förklara!)
b. Hur fungerade efterarbetet? (Förklara!)
3. Tänk på din måltid som du planerade och tillagade. Hur skulle du vilja beskriva den utifrån:
Välj en av nedanstående:
a)
Varför är din måltid bra/inte bra ur ett hälsoperspektiv? Tänk på vad
du behöver få i dig från de olika näringsämnena (näringslära)
b) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett ekonomiskt perspektiv?
(tänk kostnader för mat, avfall och rester)
c) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett miljöperspektiv?
(var kommer maten ifrån, konsekvenser för naturen & människor, avfall och rester)
Motivera ditt svar på A-C!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar