Hemkunskap!
Till nästa vecka kommer vi att ha ett test om Märkning av mat:
I boken är det sidorna 46-51 och 89-91 (alternativt häfte)
Efter i dagens lektion ska ni även få bedöma ert arbete som ni har gjort idag:
Din måltid
1.a. Vad har du lagat?(Rita gärna in den i tallriksmodellen)
1.b. Vem arbetade du med?
2. Hur blev måltiden när det gäller smak, utseende, konsistens? (Förklara!)
3. Arbetsprocessen:
a. Hur fungerade samarbetet i köket? (förklara!)
b. Hur fungerade efterarbetet? (Förklara!)
4. Tänk på din måltid som du lagade. Hur skulle du vilja beskriva den utifrån:
a)
Varför är din måltid bra/inte bra ur ett hälsoperspektiv? Tänk på vad
du behöver få i dig från de olika näringsämnena (näringslära)
b) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett ekonomiskt perspektiv?
(tänk kostnader för mat, avfall och rester)
c) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett miljöperspektiv?
(var kommer maten ifrån, konsekvenser för naturen & människor, avfall och rester)
Motivera och resonera om ditt svar på 4A-C!
![](https://boras.pingpong.se/node.do?id=18502821&inline=true&ts=1444824207100)
Bild: från Årets kock.
Summering:
Är det något som du kunde ha gjort bättre?
Förklara hur du tänker både vid ja och nej!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar